Rólam

Török Eszter vagyok, dietetikus.

2009-ben szereztem a diplomámat a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi karán.

Először kórházakban dolgoztam, mint pl. a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika, Országos Onkológiai Intézet, Sodexo Magyarország – ÁEK. 

Majd közel 5 évig egy magánrendelőben, a Mens Mentis Egészségcentrumban voltam alkalmazott. Elmondhatom magamról, hogy ez idő alatt több ezer ember diétájának kialakításában segítettem, így nagy gyakorlatra tettem szert.

A Mens Mentisben elsősorban endokrin panaszokkal küzdő páciensekkel foglalkoztam. Cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek, PCO szindrómásoknak illetve babára vágyó és váró nőknek segítettem a helyes életmód kialakításában. Külön kismama és gyermek oktatást is végeztem, de gyakran megfordultak nálam gasztroenterológiai és táplálékallergiás betegek is.

Több ételszállító céggel is dolgoztam együtt. 2010-2011-ig az Egészségpajzs, majd 2011-2014-ig az Egészségkonyha dietetikusa voltam. Ezen időszak alatt olyan menüt állítottam össze, amit jó szívvel tudtam ajánlani azoknak, akik szeretnének egészségesen táplálkozni, esetleg pár kilótól megszabadulni, vagy az inzulinrezisztencia miatt diétára szorulnak. Az én diétám menü tervezésénél nem csupán a dietetikai alapelvekre figyeltem, hanem hogy az ételek nagyon változatosak, finomak és egészségesek legyenek, amit nagyon sok pozitív visszajelzés is igazolt.

2014-ben a Mandulaliget főzőiskolában egészséges alapanyagokból sütés-főzés oktatást is vállaltam. (Pl. teljes kiőrlésű kenyérsütés, cukormentes süteménykészítés, ebéd-vacsora főzés cukorbetegeknek) Tehát az ételkészítés gyakorlati oldalában is jártas vagyok, nem csak elméletben tanácsolok, hanem bátran kérdezhet arról, hogy hogyan készítse el otthon az ételeit.

2014. óta egyéni vállalkozóként foglalkozom diétás oktatással. Korábban a Medve Medical Egészségközpontban is fogadtam pácienseket. Jelenleg a IX. kerületben a Nagyvárad térnél, az Üllői úton van a rendelőm.

2015-ben jelent meg Viszlát, cukor és fehér liszt! című szakácskönyvem, ami azóta több kiadást is megért. A 2016-os Aranykönyv szavazáson 2. helyezést ért el. 2017-ben jelent meg a 100% egészség, 0% cukor! a La Santé Kiadónál, és megnyerte a 2018-as Aranykönyv szavazást, 1. helyezést ért el. 

Legújabb könyvem az Ellenállhatatlan egészséges ételek 2021 őszén került a könyvesboltokba.

Időpont egyeztetéshez, módosításhoz, kattintson ide!