HOGYAN ZAJLIK EGY DIÉTÁS OKTATÁS?

Első körben 2 alkalomból áll a diétás oktatás, további kontrollok pedig egyéni igény szerint.

Az első alkalom egy  tartalmas, 1 órás beszélgetés, amikor megkérdezem mi a panasza, van-e betegsége, és elmondom milyen étrendet javaslok.
Az első találkozásunk előtt minimum két nappal küldje el a táplálkozási anamnézis lapot, amiből megismerem a problémáját és egy három napos táplálkozási naplót*. Erre azért van szükség, mert így rögtön első alkalommal személyre szabottan tudok Önnek tanácsot adni, miben változtasson az étrendjén.

A táplálkozási anamnézis lapot innen tudja letölteni.
Erre az e-mail címre küldje el: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ha lehetséges, kérem a lapot Word formátumban küldje vissza, ne kézzel kitöltve és beszkennelve.

 

A második alkalommal pedig átbeszélgetjük, hogy mit sikerült abból betartani, amit tanácsoltam az első találkozásunkkor. Nagyon sokaknak a második alkalom az egyik leghasznosabb tanácsadás, mert segíteni tudok, ha elakad a diétában. :-)

Minden szenélyes tanácsadás alkalmával InBody testösszetétel mérés is történik. (bővebben itt)

A csoportos diétás oktatás 2-4 fő részvételével történik, előre egyeztetett időpontban. A csoportok kialakításában döntő szerepet játszik a BMI (testtömeg index), mert nem mindegy, hogy a testtömeg csökkentése vagy növelése a cél.
A csoportos tanácsadás második alkalma már személyre szabottan, egyéni oktatásban zajlik.

Távkonzultációra csak különleges esetekben van lehetőség, ha már volt nálam első alkalmas oktatáson. A személyes tanácsadást nem lehet kiváltani távkonzultációval, mivel nincs lehetőség étrendelemzésre. A távkonzultáció e-mailben történik, melynek során néhány, röviden megválaszolható, konkrét kérdés feltevésére van lehetőség.

*A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha valaki nem írja meg előre otthon a három napos táplálkozási naplót, az étkezések felidézése, a részletek kibogozása jelentősen megnöveli a tanácsadás időtartamát.